Designermodule update, versie 1.85

ingevoerd op 19-4-2010

Vandaag is de nieuwe versie van de Designermodule online geplaatst. In deze Designermodule versie 1.85 zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd die het werken aanzienlijk makkelijker maken. Ook krijg je meer mogeljikheden en instellingen in de nieuws module voor Standaardsite en Sitehand. Hieronder een overzicht van de belangrijkste wijzigingen:

» Visuele aanpassingen
Er zijn een aantal visuele aanpassingen doorgevoerd in de Design Software. Er zijn onder andere nieuwe iconen voor de volgende modules: Producten, Shop, Download, Beveiliging, Foto, Nieuwsbrief en Formulier. Bij het overzicht van Designs is er een ”fade-in-fade-out” bij het selecteren.

» Navigatie structuur
De navigatie van de Design Software is aanzienlijk aangepast. Het is makkelijker geworden om met de software te werken en de plaats waar wat zit is logischer.
•  ’Thema’s’ zijn verplaats naar hoogste niveau
•  (Flash)headers zitten nu onder ’Thema’s’ i.p.v. onder ’Extra’s’
•  Positie is weg (achtergrond afbeeldingen en centrering) en is verplaatst naar de knop ’Lagen’
•  De knop ’Instellingen’ heet nu ’Koppelingen’

Nieuw in de navigatiestructuur is: Lagen. Hieronder valt nu: ’Positie’, ’achtergrondafbeeldingen’, de ’basislaag’ en de ’mouse-overlaag’. Marges. Hieronder vindt je de marges van Section en Sidebar (indien aanwezig). Stijlen. Het instellen van de Lettertypen en kleuren van de Section en Sidebar. Images. Het instellen van de ’Sidebar Header’ en Footer.

» Lorum Ipsum in nieuwe pagina’s
Bij het maken van een nieuwe pagina in de designer is er een optie bijgekomen om de pagina te vullen met Lorem Ipsum tekst.

» Kleuren instellen in nieuws module
Instellen van de nieuws module kleuren in de Design Software is aangepast. Er is een optie bijgekomen om effectief de basis kleuren toe te passen op de nieuws module.

» Foto breedte nieuws module
Breedte image van nieuws in detail kan op ’Maximaal’ worden gezet en pakt dan automatisch de ingestelde breedte van het section gedeelte. Deze instelling moet wel handmatig worden gedaan. Dus loop uw websites even na!

» Extra mogelijkheden Standaardsite en Sitehand
Afbeeldingen van de nieuwsmodule in de sidebar worden automatisch verkleind zodat ’nieuws-in-beeld’ altijd mooi wordt getoond (voorheen werden de foto’s weleens te groot afgebeeld, waardoor deze niet 2x3 werden afgebeeld). De verkleining zal automatisch worden doorgevoerd voor alle bestaande Standaardsite’s en Sitehands.

» Extra mogelijkheden Sitehand
De Nieuws sidebar is aangepast en heeft meer mogelijkheden om in te stellen en de site nog mooier te maken. Zo kan er voor de “nieuws in beeld” optie voor verschillende “layouts” gekozen worden: sidebar breed, 2 foto’s naast elkaar, 4 foto’s naast elkaar en in mozaiek vorm. Deze optie is ook beschikbaar voor de basis sidebar (hier komt ook nieuws naar voren). Er is weer een nieuw template aan ZIber Sitehand toegevoegd, de ’Natalie Portman’.

» lettertype Nieuwsbrief module (Standaardsite en Sitehand)
Op www.mijnziberidee.nl stond op de tweede plek al lange tijd de wens van klanten om de nieuwsbrief in een groter lettertype te kunnen versturen. Die wens is nu gemaakt en geupdate. In de Design software kan de grafisch partner nu kiezen voor een groter lettertype, maar ook om het lettertype van de website zelf te gebruiken voor de mailings.


Eventuele feedback is altijd welkom op www.mijndesigneridee.nl (http://www.mijndesigneridee.nl)
Nieuwe navigatie in Design software versie 1.85 en vele opties voor Nieuws in Beeld voor Sitehand Nieuwe navigatie in Design software versie 1.85 en vele opties voor Nieuws in Beeld voor Sitehand
Nieuw in Designermodule 1.85 - Image breedte instelbaar op ’Maximaal’ voor een nieuwsbericht Nieuw in Designermodule 1.85 - Image breedte instelbaar op ’Maximaal’ voor een nieuwsbericht
Nieuw in de nieuwsbrief module: Lettertype keuze en grote van het lettertype. Nieuw in de nieuwsbrief module: Lettertype keuze en grote van het lettertype.