Design Software update, versie 1.9

ingevoerd op 1-6-2010

Vandaag is er een nieuwe versie van de Ziber Design Software (v1.9) beschikbaar gekomen. Deze update betreft de Design Software van alle Ziber website producten (Standaardsitelite, Standaardsite, Webbly, Sitehand en Schoolkrijtje). Deze update heeft voornamelijk betrekking op het makkelijker werken in de Design Software.

» Logischer en makkelijker
Ziber wil het de grafisch vormgever vooral makkelijk maken. Daarom is het vanaf deze update mogelijk om eenvoudiger kleuren in te stellen in het section gedeelte en sidebar gedeelte. Deze kleuren zijn nu ook heel eenvoudig toe te passen op onderliggende modules (met één druk op de knop). Dit zijn echter alleen nog de pagina en nieuws module.

Bij die modules kon je al kleuren instellen, maar nu kun je ook de ’huisstijl’ van de website in 1 x ophalen en instellen bij de module. Dat scheelt veel tijd!

Daarnaast zijn er nog een aantal kleine verbeteringen doorgevoerd:

» Basis kleuren uitgebreid
De Sidebar heeft een aantal nieuwe kleuren gekregen, zoals de heading 2 en heading 3 tekst- en linkkleuren. Hierdoor kunt u de Sidebar nog specifieker instellen.

» Visuele aanpassingen
Er zijn een aantal visuele aanpassingen doorgevoerd in de Design Software. Er zijn een aantal nieuwe (en logischere) iconen gekomen. Daarnaast ook een aantal kleine grafische verbeteringen en een nieuw loading-scherm.

» CSS voor nieuws en pagina en de Sidebar
Hierdoor wordt er minder HTML gebruikt en worden de pagina’s dus sneller geladen. Daarnaast worden de pagina’s beter indexeerbaar voor de zoekmachines.

» Volgende update
De indeling van de Design Software is hiermee optimaal geworden. In de volgende update zullen weer nieuwe functionaliteiten worden toegevoegd die door partners en klanten zijn gevraagd.

U kunt de Design Software opstarten vanuit uw Ziber Backoffice.

Heeft u feedback of ideeen? Deze is meer dan welkom op www.mijndesigneridee.nl (http://www.mijndesigneridee.nl)

Het Ziber Team
Nieuw in versie 1.90 van de Ziber Design Software - Kleuren instellen en direct toepassen op modules Nieuw in versie 1.90 van de Ziber Design Software - Kleuren instellen en direct toepassen op modules
Nieuw in versie 1.90 van de Ziber Design Software - kleuren ophalen bij modules Nieuw in versie 1.90 van de Ziber Design Software - kleuren ophalen bij modules