UPDATE: Design Software versie 2.2

25-2-2011 - Nieuwe Foto module en LiveStyle kleuren

Er is vandaag op 25 februari een update doorgevoerd in de Design Software voor Ziber websites. Zo zijn de LiveStyle kleuren geintegreerd in het kleuren pallet. Daarnaast is er een grote update doorgevoerd voor de Foto module met een compleet nieuwe presentatie en vele instellingsmogelijkheden.

Foto module volledig vernieuwd!
De nieuwe Foto module heeft alleen betrekking op de volgende Ziber website producten; Ziber Standaardsite, Ziber Sitehand en Ziber Schoolkrijtje. De nieuwe Foto module vervangt alle bestaande Foto modules die uw klant op dit moment in gebruik heeft. Alle foto’s zijn met terugwerkende kracht automatisch verwerkt in de nieuwe techniek. En we hebben alles zo goed mogelijk ingesteld, toch is het aan te bevelen even voor uw klant het eindresultaat te bekijken en aan te passen. 

Instellingen voor Foto groepen

Aspect ratio – De foto groepen worden vanaf nu in het section gedeelte van de website getoond. De eerste foto in de fotogroep wordt hierin getoond. Je kunt in de Design software de aspect ratio kiezen van deze ‘groep voorvertoning’. Als je bijvoorbeeld ‘vierkant’ kiest worden fotos automatisch geschaald an afgeknipt tot een mooie vierkante tegel.

Groepen per rij - Automatisch vulling in Section breedte. Je kunt nu instellen hoeveel groepen er naast elkaar getoond moeten worden in het section gedeelte. Afhankelijk van de section breedte (die je bij Layout instelt) worden de ‘groep voorvertoningen’automatisch in hoge kwaliteit geschaald.
Overlay design optie – Speciaal voor Ziber Sitehand en Ziber Schoolkrijtje krijg je extra design vrijheid! Je kunt namelijk tot vijf verschillende overlays uploaden bij ‘images’. Deze overlays bedekken de groep voorvertoningen, waardoor je een echt design-effect krijgt!

Opties voor Foto lijst weergave
Layout keuze – Je kunt hier bepalen op welke manier alle fotos worden getoond op de site. Je kunt voor de Google-manier kiezen (originele aspect ratios) die ‘optimaal’ owrdt genoemd. Een staande foto wordt dan ook ‘staand getoond’ en een liggende foto, liggend. Je kunt ook kiezen voor aspect rario, waardoor alle foto’s in een zelfde afmeting worden getoond, wat een rustig beeld geeft. Foto’s worden dan wel gecropt.

Aspect ratio – Als je bij ‘layout keuze’ hebt gekozen voor ‘Aspect ratio’ kun je hier instellen in welk formaat je de foto’s wilt tonen, bijvoorbeeld ‘vierkant’. Dan worden alle foto’s onafhankelijk van hun werkelijk afmeting in een vierkant getoond. Automatisch geschaald ten opzcihte van de section breedte.

Foto’s per rij – Dit is een mooie optie om het aantal foto’s dat op rij getoond mag worden te kunnen instellen voor de Foto module. Wanneer je hier bijvoorbeeld 4 kiest, zal de section breedte worden verdeeld over 4 foto’s en zullen de foto’s automatisch geschaald worden.
Resultaten per pagina – Wanneer je bijvoorbeeld 4 foto’s op rij wilt tonen, kun je hier bepalden hoe lang de pagina mag worden. Wanneer je hier bijvoorbeeld ‘20’ invult zul je (indien er genoeg foto’s zijn, 5 rijen onder elkaar krijgen.

Klik optie per foto – Hier kan ingesteld worden wat er moet gebeuren als een bezoeker op een foto klikt. ‘Details’ wil zeggen dat de bezoeker de foto in het groot krijgt te zien in het section gedeelte, ‘Vergroting’ wil zeggen dat de bezoeker in een overlay de foto vergroting te zien krijgt en direct kan doorklikken naar een volgende foto.

Voor meer informatie over de presentatie van de Foto module, kunt u dit bericht op http://support.ziber.nl (http://support.ziber.nl/nw-6457-7-3313862/nieuws/nieuwe_foto_module_online.html) lezen!

Voorbeelden van de nieuwe Foto module:
- Dinto.nl (http://www.dinto.nl/ph-867-0/foto)
- Westfriesefolklore.nl (http://www.westfriesefolklore.nl/ph-12757-2-3618/foto/fotos_2010.html)
- Campingsintmaartenszee.nl (http://www.campingsintmaartenszee.nl/ph-943-0/foto)
- Vogelweid.nl (http://www.vogelweid.nl/ph-547-0/foto) (Schoolkrijtje met gebruik van Overlay !!)|

Naast de foto module is er nog een update doorgevoerd in de Design Software, namelijk voor de LiveStyle kleuren. Wanneer je de LiveStyle kleuren van een klant hebt ingevoerd, zul je de drie LiveStyle kleuren in de Design Software naast het ‘kleurenblok’ zien. Deze kun je dan makkelijker gebruiken!


Het Ziber Team
Update van De foto module in de Design Software van Ziber Update van De foto module in de Design Software van Ziber
Groepen met mooie maatwerk Overlays (Sitehand en Schoolkrijtje) Groepen met mooie maatwerk Overlays (Sitehand en Schoolkrijtje)
Foto’s tonen in verschilende aspect ratios en automatisch laten schalen Foto’s tonen in verschilende aspect ratios en automatisch laten schalen