UPDATE: DS versie 2.5.4

donderdag 3 november 2011

Er zijn donderdag 3-11-2011 een aantal updates doorgevoerd die betrekking hebben op de website software van Standaardsite, Sitehand, Schoolkrijtje en Sitecup.

Bezoeker beveiliging profielen loggen in met emailadres
Vanaf nu loggen bezoekers van een Ziber website (van uw klant) in met een emailadres in plaats van een gebruikersnaam. Voor meer informatie kunt u hier het nieuwsbericht (http://support.ziber.nl/nw-6457-7-3364615/nieuws/update_bezoekers_loggen_in_met_emailadres.html?page=0) lezen.

Varianten nu intuïtiever te selecteren
Het varianten bestel scherm (bij een product detail pagina en in de overlay) in Ziber webshops zijn prettiger geworden in bediening door uw klant. De klikpaden zijn nu van ‘links naar rechts’ (matrix versie) of van ‘boven naar beneden’ (compacte versie). Wanneer er slechts een enkele keuze overblijft voor de bezoeker, zal de website deze automatisch selecteren. Ook zal bij het oproepen van de varianten-overlay of bij opvragen van de product-detail pagina gelijk de eerste mogelijke combinatie geselecteerd zijn.

Varianten sorteren in MediaPublisher
Vanaf nu kan de webshop eigenaar de sortering van de varianten zelf bepalen. In e MediaPublisher kunnen de varianten namelijk handmatig gesorteerd worden. Zowel de ‘groepen’ (bijvoorbeeld: ‘kleur’) als de inhoud (bijvoorbeeld: ‘rood’, ‘blauw’ en ‘groen’). Hierdoor bepaalt de webshop eigenaar hoe de varianten getoond worden en welke selectie de klant het eerste moet maken.

iDeal lite integratie
Naast de iDeal professional betaalmethode is nu ook de iDeal lite betaalmethode geïntegreerd in alle webshops. De terugkoppeling van wel/niet gelukte betaling is bij iDeal lite alleen via email naar de webshop eigenaar. Bij de professional versie gebeurt dit via email en via de Ziber MediaPublisher. De bankkosten voor het gebruik van iDeal lite zijn veel lager dan de iDeal professional aansluiting. Daarom leefde deze wens bij veel van onze klanten. De iDeal lite integratie is nu verzorgd en kan geleverd worden op alle Ziber webshops. Informeer hierover bij support@ziber.nl.

Uw Facebook pagina op uw Ziber website?
Heeft u al een eigen Facebook pagina voor uw bedrijf? Dan kunt u vanaf nu eenvoudig op uw Ziber website de ‘Facebook Pagina’ functie activeren. U kunt namelijk in de Design Software opgeven wat het adres van de Facebook pagina van uw klant is en vervolgens wordt er directe koppeling gemaakt. Zo kunt u voor uw pagina fans werven via de ‘like’ knop, kunt u het logo tonen van uw Facebook pagina, laten zien hoeveel fans u al heeft, de gezichten van uw fans! Wanneer een bezoeker een van uw fans kent, zal automatisch het gezicht van deze ‘bekende’ in beeld komen. Zo wordt uw Ziber website nog ‘socialer’ en persoonlijker.

Bèta test nieuwe teksteditor
Ziber is een nieuwe teksteditor aan het testen voor het pagina beheer. Een teksteditor die het aanzienlijk makkelijker moet maken voor de gebruiker van de MediaPublisher. Als de tests goed verlopen zullen we deze editor ook voor andere gebruikers in gebruik gaan nemen.

Naast bovenstaande updates zijn er een aantal zaken voorbereid die nog niet online voor iedereen beschikbaar zijn:

Ogone betaalsysteem integratie voorbereid

In de nieuwe webshop wordt gewerkt aan de winkelwagen en het afrekensysteem. Afgelopen periode is de integratie van Ogone (Ogone.com) voorbereid. Ziber zal via Ogone alle betaalmogelijkheden aanbieden aan haar klanten. Van Creditcard, Paypal, Minitix, etc etc. Wanneer uw klanten een design webshop willen en eenvoudig in gebruik kunnen we hen een goede oplossing bieden. Wanneer u gebruik wilt maken van verschillende online betaalmogelijkheden kunt u alvast naar de mogelijkheden van Ogone kijken.
www.ogone.com (http://www.ogone.com)

MediaPublisher update voorbereid
Afgelopen periode hebben we een grote verandering voorbereid in de MediaPublisher. Alle inlogaccount zullen namelijk worden omgezet naar ‘Ziber accounts’. Met dit Ziber account kunnen klanten inloggen in de MediaPublisher en meerder websites of SenseViews tegelijkertijd beheren.

Nieuwe content Servers
Om de snelheid van ons systeem op peil te houden heeft Ziber een aantal nieuwe content servers aangeschaft voor de Ziber Core. Binnenkort worden deze machines in gebruik genomen en zullen afbeeldingen, downloads, filmpjes via deze nieuwe machines worden geserveerd naar de website bezoekers. Dit zal de snelheid van Ziber websites aanzienlijk ten goed komen.

Dank voor alle feedback op MijnDesigneridee.nl (http://www.mijndesigneridee.nl) waardoor we ook deze updates weer hebben kunnen uitvoeren.

Het Ziber Team

Ziber, maakt het makkelijk